Netflix & Wijnen Januari 2023

3x Welke wijn bij welke Netflix-serie?

januari 2023

Na alle drukke feestdagen vinden wij het stiekem toch wel weer heerlijk om ’s avonds lekker op de bank te hangen en onze favoriete Netflix serie te bingewatchen... 

En bij zo’n ontspannen avond voor de tv hoort uiteraard toch een lekker glas wijn, maar welke? Wij hebben weer 3 populaire series van dit moment gecombineerd met passende wijnen. Lekker genieten dus!

(verhaal gaat verder onder foto)

1. Emily in Paris - Malicieuse Blanc

LVA - Malicieuse Blanc

Met de serie 'Emily in Paris' heeft Netflix weer een succes in handen. Deze serie wordt zo goed bekeken dat inmiddels het derde seizoen eind december 2022 is uitgekomen. Het is een echte romantische komedie over Emily, een jonge Amerikaanse vrouw, die ingehuurd wordt door een marketingbedrijf in Parijs. Zij neemt haar Amerikaanse houding en frisse ideeën mee naar kantoor, maar eenmaal daar blijkt het feit dat ze geen Frans kan spreken een groot probleem. Samen met alle cultuurverschillen, de wat gekke collega’s en nieuwe vrienden die ze maakt is het een heerlijke serie om naar te kijken.

Onze tip: Uiteraard een Franse wijn die net zo makkelijk wegdrinkt als het kijken van deze serie. Wanneer je dit ook nog kan combineren met de elegantie van Emily kom je uit op: de ‘Malicieus Blanc’ natuurlijk! Een uitgesproken witte wijn, gemaakt van 100% Grenache Blanc, die niet alleen een frisheid kent die doet denken aan ‘groene appeltjes’ maar tegelijkertijd ook heerlijk toegankelijk, vol en zacht is.

2. Wednesday - Sinforiano Crianza

Sinforiano - Crianza

Over grote successen gesproken, wie kent de Addams Family nou niet?! En laat Netflix hier nu net een nieuwe serie over gemaakt hebben. De serie is gebaseerd op het personage ‘Wednesday Addams’, die na weer van een ‘normale’ school te zijn weggestuurd nu naar een kostschool moet waar haar ouders elkaar ontmoet hebben. Op deze school leert ze omgaan met haar paranormale gaven en probeert ze een monstermysterie op te lossen. Net als de hele Addams Family is Wednesday ook een ietswat rare vogel die letterlijk in zwart wit leeft. Het is een komische horror die je blijft trekken. Een echt bingewatch serie dus. 

Onze tip: Om in het zwart-wit van Wednesday te blijven kiezen wij dan ook voor een wijn die er volledig zwart wit uit ziet: de ‘Sinforiano Crianza’ natuurlijk. Sinforiano Crianza is één van de ‘premium wijnen’ van het familiehuis Sinforiano en draagt met trots de naam van de oprichter van het huis. De wijn wordt gemaakt van 100% Tempranillo druiven, hand geplukt van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 80 jaar!

3. Harry & Meghan - Ripasso

Crosarola - Ripasso

Een documentaire die sinds kort erg trending is op Netflix is ‘Harry & Meghan’. Op zich niet gek met alle ophef die er eerder in alle nieuwsberichten over de hele wereld al is verschenen. In deze documentaire vertellen ze over hun leven. Zowel voor als tijdens hun relatie, en zowel voor als na de tijd in het koningshuis. Ze leggen uit waarom zij de keuze hebben gemaakt om terug te treden als leden van de koninklijke familie. Dus ben jij fan van het Britse koningshuis? Dan is deze docu zeker de moeite waard. 

Onze tip: Ondanks dat ze dus nu officieel geen prins en prinses meer zijn, kan de ‘prinses Amarone’ tijdens het kijken van deze serie niet ontbreken: de ‘Ripasso’. Precies tussen de complexiteit en kracht van een Amarone en de meer gangbare eenvoud van een Valpolicella Classico bevindt zich de Ripasso. Net als Harry en Meghan zijn Ripasso wijnen ook wereldberoemd. Ze worden geëxporteerd over de gehele wereld. We zijn dan ook erg blij dat wij van Crosarola het voorrecht hebben gekregen hun wijnen naar Nederland te mogen brengen.


Meer Netflix & Wijnen tips?